Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

«Заслужений лікар України». Директору Городоцької лікарні Олександру Кушніру вручено держнагороду

Дата: 29.11.2023 09:21
Кількість переглядів: 173

21 листопада під час засідання Конгресу в обласному центрі директору Городоцької лікарні Олександру Кушніру вручено державну нагороду. Почесне звання «Заслужений лікар України» медику присвоєно 23 серпня відповідно до Указу Президента України №502/2023.

Фото без опису

Нагороду городоччанину, який уже три роки очолює медзаклад у Городку, вручив перший заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Фото без опису

— Для мене честь від імені Президента України Володимира Зеленського вручати державні нагороди кращим представникам Хмельниччини, — написав Сергій Тюрін згодом на своїй сторінці у Фейсбук. — Видатні подоляни отримали нагороди за значні заслуги у зміцненні української державності, вагомий особистий внесок у розвиток системи охорони здоров’я, підготовку кваліфікованих фахівців, відстоювання національних інтересів нашої держави та сумлінне виконання свого професійного обов’язку.

Шлях до нагороди

Олександр Кушнір очолив Городоцьку лікарню 24 березня 2021 року. Того дня відбулося засідання конкурсної комісії, яка після перевірки пакета документів та презентації плану роботи та розвитку підприємства, рекомендувала міському голові запропонувати на розгляд чергової сесії міської ради питання щодо призначення Олександра Кушніра на посаду директора КНП «Городоцька міська багатопрофільна лікарня» як переможця конкурсу.

Згодом депутатам міської ради на сесії Олександр Кушнір презентував 8 стратегічних програм, які він запланував впроваджувати у Городоцькій лікарні. Вони стосувалися як організаційно-управлінських змін і посилення кадрового потенціалу, так і покращення якості та розширення переліку медичних послуг. І, звісно ж, покращення матеріально-технічної бази закладу.

І за ці три роки чимало уже вдалося реалізувати, зокрема значно оновлено обладнання у лікарні. Лише за останніх декілька місяців – на понад сім мільйонів гривень. Необхідне обладнання придбано для клініко-діагностичної лабораторії, у відділення екстреної медичної допомоги, реанімаційне, хірургічне, пологово-гінекологічне та стоматологічне відділення, зокрема це рентген-апаратура, мобільний УЗД-апарат, ШВЛ-апарати, операційний стіл, стоматологічні крісла, обладнання для новонароджених дітей та інше. Також придбано та встановлено дві потужні кисневі станції, генератори тощо.

Водночас оновлено й автопарк лікарні, зокрема придбано нові реанімобілі для швидкої доставки критичних хворих в обласні чи столичні лікувальні заклади, вантажний автомобіль, зроблено ремонти в лабораторії та поліклініці.

Активно працює медик і над реалізацією ще декількох масштабних проєктів: відкриття повноцінного гемодіалізного відділення, відділення реабілітації з використанням можливостей фізіотерапії, облаштування паліативного відділення на базі колишньої Лісоводської лікарні та встановлення ліфта в хірургічному корпусі. Окрім того, планує закупити мамограф, щоб городоччанки на місці могли проходити обстеження та не їздити в обласну лікарню.

Та найголовніше досягнення цього року – це те, що Городоцька лікарня стане кластерною в регіоні. Хоча, відповідно до Постанови Кабміну №174, прийнятої 28 лютого, Городоцька лікарня була віднесена до закладів загального типу, де мало б працювати лише шість відділень, а отже на городоцьких медиків чекало суттєве скорочення.

Джерело: https://horodok.city


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь