Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

«Червона шапочка» на новий лад. У Городоцькому Центрі реабілітації вперше поставили лялькову виставу

Дата: 04.12.2023 10:11
Кількість переглядів: 136

«Добротою зігріваємо серця». Таку назву мав захід, який у Городоцькому центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю присвятили Міжнародному дню людей з особливими потребами. Під час заходу вихованці Центру вперше демонстрували лялькову виставу, співали, танцювали та гралися із псом Патроном.

Фото без опису

Розпочався захід із лялькової вистави. Юні актори розповідали присутнім казку про Червону шапочку. Її режисерка та постановниця — вчителька-реабілітологиня Юлія Ратушняк. Іграшки пошила майстриня виробничого навчання Тетяна Здоровик. І навіть декорації в залі — це робота колективу Центру.

Фото без опису

— Ідея вистави у нас виникла під час заняття. Ми читали дітям українські народні казки й одна дівчинка сказала, що їй дуже подобається казка про Червону шапочку. Тож ми вирішили зробити лялькову виставу, взявши за основу саме цю казку. Тільки вовка у ній ми зробили трішки добрішим. Бо не хотіли, щоб він був таким антигероєм, — зауважила Юлія Ратушняк.

— Дуже ми всі переживали, але завдяки нашим професійним та творчим працівникам й креативним дітям — все вдалося, — відмітила директорка реабілітаційного центру Любов Казмірчук.

Після вистави на сцену вийшли дорослі актори та акторки. Вони зробили інсценізацію до пісні про вареники, а глядачі не шкодували їм оплесків.

Фото без опису

— Вихованці Центру завжди до таких заходів відносяться дуже відповідально. Це помітно. Тому ми любимо приходити до них у гості, — сказала у коментарі для Городок.City Ольга Бистрицька, керуюча справами виконавчого комітету Городоцької міськради.

Фото без опису

Завершився захід виступом дівчаток із Городоцького ліцею №1. І, напевно, символічно його перервала повітряна тривога, яка залунала в момент, коли юна городоччанка співала пісню «Сила роду».

Фото без опису

— Ми щороку приходимо до наших друзів із Центру реабілітації у Міжнародний день людей з особливими потребами. Не став винятком і цей рік. Нам дуже сподобалася вистава юних акторок та акторів і вразила нас атмосфера дружби, яка тут панує, — відмітила учениця Городоцького ліцею №1 Маргарита Боднар.

Фото без опису

Окрім пісні, ліцеїсти подарували своїм друзям із Центру реабілітації ще й новий пилотяг. А потім спустилися із ними в укриття, де на діток чекав ще один сюрприз — пес Патрон. Йому вони дуже зраділи, тож навіть повітряна тривога не зіпсувала їм настрій.

До слова, подарунки вихованці Центру реабілітації отримали не лише від ліцеїстів. Місцевий підприємець Олександр Громовий подарував їм іграшки, депутат Хмельницької обласної ради Володимир Поворозник — електричну духовку, а представниця Городоцької міськради Ольга Бистрицька — солодощі. І вперше до вихованців Центру завітала заступниця начальника Хмельницької районної військової адміністрації Зарина Попадіна та начальниця управління соціального захисту населення Хмельницького РВА Оксана Москалюк.

Фото без опису

— Наші дітки — це наші перлинки, якими ми опікуємося і дякуємо їм за те, що вони у нас є, тому що ми заради них живемо, — наголосила Зарина Попадіна.

Джерело: https://horodok.city


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь