Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Відділення штучної нирки у Городку

Дата: 04.12.2023 10:36
Кількість переглядів: 192

У Городку все-таки буде відділення штучної нирки, наперекір різним перешкодам. Про це директор Городоцької міської лікарні Олександр Кушнір сказав під час 30 позачергової сесії Городоцької міської ради. Дане питання було першим у порядку денному і депутати його обговорювали найдовше.

Фото без опису

Мова про відкриття відділення гемодіалізу у Городоцькій лікарні ведеться ще з 2021 року. Того року було виділено у хірургічному корпусі медзакладу приміщення для відповідного відділення та зроблено там ремонт.

– На початок 2022 року наша лікарня була практично на 100% готова до відкриття гемодіалізного відділення, — розповів головний медик громади. — Але з початком повномасштабного вторгнення представники фірми, які мали доставити та встановити обладнання для гемодіалізу (зазначу, безплатно) виїхали з України, перестали виходити на зв’язок і відповідно введення в дію відділення призупинилося.

Згодом директору лікарні все-таки вдалося зв’язатися із представниками даної фірми, але ніякої конкретики досягти не вдалося. Тож спільно із керівництвом Городоцької громади почали шукати альтернативні шляхи.

— Були пропозиції стати філіалом Хмельницької обласної або міської лікарні, — розповів депутатам Олександр Кушнір. — Або ж самостійно закупити обладнання, яке коштує понад 8 мільйонів гривень. Але жоден із цих варіантів нам не імпонував. І нарешті знайшлася фірма, яка готова співпрацювати із нами. Фірма працює по всій Україні. Контракт із НСЗУ у неї – підписаний.

Фото без опису

— Ми уже мали декілька перемовин із представниками даної фірми, — доповнила голова громади Неоніла Андрійчук. — Вона орендуватиме приміщення у нашій лікарні, яке підготовлене для відділення гемодіалізу, встановить там відповідне обладнання та готова з початку року розпочинати роботу.

За словами директора лікарні, у відділенні працюватимуть місцеві медики — три медичні сестри та два лікарі. Спеціалісти уже готові виконувати свої професійні обов’язки. Для городоччан послуги гемодіалізу будуть безплатними.

— До кінця цього року фірма зобов’язується завезти нове сучасне обладнання. Тобто є велика ймовірність, що з 1 січня гемодіалізне відділення запрацює, — резюмував Олександр Кушнір.

Джерело: https://horodok.city


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь