Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Театр тіней та Святий Миколай. Вистава вихованців Городоцького центру реабілітації розчулила воїна

Дата: 07.12.2023 08:53
Кількість переглядів: 182

День Святого Миколая та День Збройних сил України відзначили 6 грудня у Городоцькому центрі комплексної реабілітації та осіб з інвалідністю. Під час тематичного заходу вихованці Центру співали, танцювали, складали пазли, виконували творчі завдання та гралися зі Святим Миколаєм, у ролі якого традиційно був о.Зіновій Маланюк.

Родзинкою свята стала вистава у форматі театру тіней. Вона була присвячена українським захисникам.

Фото без опису

В актовій залі Центру реабілітації знову людно. Як дорослі, так і малята, з нетерпінням чекають свята. Розпочинається воно із конкурсів та тематичних завдань. Їх виконують не лише вихованці Центру, але й гості. Вони діляться із присутніми своїми мріями, які збіглися з дитячими. Майже усі зазначають, що мріють про завершення війни. Але один юнак ділиться особистою мрією. Каже, що хоче створити гарну сім'ю.

Фото без опису

Поки присутні спілкуються, до зали непомітно заходить Святий Миколай із подарунками. Цього разу він не багатослівний. Вітає присутніх зі святом і сідає поряд із дітьми.

Фото без опису

— Сьогодні вперше поєднуємо свято Святого Миколая із днем Збройних сил України. І це не випадковість. Адже кожен із нас воює на своєму фронті. І якщо розглянути постать Святого Миколая, то можна помітити, що він також боровся зі злом. Відомо, що ми Миколая дуже любимо за подарунки, але забуваємо про те, що він мав велику силу молитви та за його заступництвом Бог часто робив дива. Їх ми зараз потребуємо, як ніколи, — каже о.Зіновій.

Друга частина свята присвячена захисникам. За мить на сцені з’являються куліси. За ним стоять схвильовані артисти. Вони готуються до особливої вистави. У ній розповідають історію сім’ї, щастя якої зруйнувала війна. Однак родина не втратила надії на краще. Поки чоловік боронив Батьківщину, дружина стояла навколішках та благала Господа про диво. Врешті-решт війна закінчилася і батько повернувся додому.

Фото без опису

Насправді словами важко передати все те, що відбувалося на сцені. Від побаченого присутні в залі не стримували сліз. Розчулився навіть військовий.

— До нас на свято завітав наш колега Юрій Василевський, який колись працював на посаді фахівця з фізичної реабілітації. Коли розпочалася війна, він став до лав Збройних сил України. На жаль, отримав важке поранення та зараз проходить реабілітацію. Однак продовжує нести службу у рідному місті. Тепер він працює у другому відділі територіального центру комплектування та соціальної підтримки, — зауважує директорка Центру реабілітації Любов Казмірчук.

Фото без опису

Щемливу виставу підготувала Ольга Барабаш, асистентка вчителя-реабілітолога. За її словами, ідея така народилася випадково. Одного разу її вихованець розповів, що коли немає світла, він любить пальчиками показувати усіляких звіряток на стіні.

— Почувши це, ми вирішили зробити виставу у форматі театру тіней. Присвятили її воїнам. Я виконувала роль головної героїні. Тому пропустила через себе увесь біль, який переживає дружина, яка чекає на повернення чоловіка з війни. Стоячи за кулісами, у мене серце виривалося з грудей. Відчувалася напруга, що панувала у залі, але, думаю, у нас все вийшло, — всміхаючись, сказала пані Ольга.

— Справді, це неймовірна вистава. А головне, що дуже актуальна. Діти продемонстрували не абиякий талант, — зауважила депутатка Хмельницької районної ради Олена Матвєйцева.

Фото без опису

Традиційно на свято до Центру реабілітації завітало багато гостей. Тож подарунки діти отримали не лише від Святого Миколая, але й від народного депутата України Олександра Гереги, виконавчого директора товариства «Агрохолдинг 2012» Олександра Воротного, волонтерів Городоччини та друзів із Франції.

— З Франції подарунки для городоччан та городоччанок передали представники асоціації «Солідарна Україна 34». І це не лише солодощі, але й крісла на колесах, ходунки та милиці. Тож, думаю, тепер вихованці Центру забезпечені усім необхідним, — відзначила Олена Тадеушівна.

Джерело: https://horodok.city


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь