Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

У Городку з’явилося ще одне місто-побратим. Це — Брі-Конт-Робер, що у Франції

Дата: 18.03.2024 15:24
Кількість переглядів: 79

У Городку з’явилося ще одне місто-побратим. Це — Брі-Конт-Робер, що у Франції. Меморандум про співпрацю між цими містами підписали їхні очільники 15 березня під час телемосту.

Фото без опису

Розпочався він із виконання гімнів двох держав — Франції та України. Потім учасники та учасниці телемосту вшанували пам’ять жертв російсько-української війни.

У зверненні до городоччан та городоччанок мер міста Брі-Конт-Робер Жан Лавіолетт зазначив, що наші міста об’єднав видатний український мікробіолог Сергій Виноградський.

Фото без опису

— Це поміщик Городка, який багато років жив у нашому місті й тут похований. Дружба між нашими містами розпочалася із дослідження даної особистості. І сьогодні я з великою радістю підписую цей Меморандум. Його мета — реалізація спільних проєктів та наближення перемоги України у великій війні, — зазначив Жан Лавіолетт.

За словами голови Городоцької громади Неоніли Андрійчук, міжнародні зв’язки з будь-якою країною Європи — це нові можливості для нашого міста і країни в цілому. Можливості у розвитку сфер культури, освіти, науки, спорту...

— У нас велике поле діяльності: у сфері науки, оскільки наші міста поєднує український вчений. Також ми маємо напрацювання у сфері культури. І це лише початок, — наголосила Неоніла Андрійчук і зазначила, що сьогодні Городоцька громада приділяє багато уваги міжнародній співпраці, адже під час війни це надважливо.

Фото без опису

Меморандум про співпрацю між українським містом Городок та французьким містом Брі-Конт-Робер підписали на четвертому поверсі G-museum. Під час його підписання були присутні представники та представниці Городоцької міської ради, Школи природничого напрямку і клубу імені Сергія Виноградського. Доєдналася до телемосту й меценатка та професорка кафедри фтизіатрії й пульмонології Національного університету охорони здоров'я України Галина Гуменюк.

— Сьогодні відбулася визначна подія: Україна подала руку Франції, а Франція — Україні. Думаю, що співпраця між цими двома містами піде усім на користь. Зараз ми чекаємо на приїзд президента Франції Емманюеля Макрона і надіємося, що він приїде з гарними новинами, — наголосила Галина Львівна.

Фото без опису

Про співпрацю між Городком і Брі-Конт-Робером говорила й депутатка Городоцької міськради Катерина Гуменна. Вона була у складі делегації клубу ім.Сергія Виноградського, яка минулого року їздила до міста, у якому 30 років прожив український вчений. До речі, там він у пам’ять про Городок посадив сад та назвав його — «Мій маленький Городок».

— Діяльність клубу імені Сергія Виноградського — це перший напрямок нашої співпраці із новим містом-побратимом. Та ми розвиватимемо нашу громаду й в інших галузях — господарському, економічному, соціальному, спортивному та молодіжному. Всі ці питання ми вже обговорили із мером Брі-Конт-Робер Жаном Лавіолеттом і він зазначив, що радіє співпраці із нашою громадою, — відмітила Катерина Гуменна.

До речі, французьке місто Брі-Конт-Робер стало третім містом-побратимом Городка, окрім нього є ще два міста-побратими: Мельтон, що у Великобританії та Сохачев, що у Польщі. Але невдовзі Меморандум про співпрацю буде підписане й з містом Швинчоніс, що у Литві. Про це було зазначено під час сесії Городоцької міськради 15 березня.

Джерело: https://horodok.city


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь