Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

Дата: 21.06.2024 15:00
Кількість переглядів: 123

Щороку, 22 червня, український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів жертв Другої світової війни. Пам'ятна дата була встановлена Указом Президента України від 17 листопада 2000 року №12452000 “Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні”.

Фото без опису

Цей день став символом героїзму та мужності українського народу, який підкорився тоталітарному режиму та постраждав від його розправи. У зруйнованих війною селах, містах і містечках залишалися матері, дружини з дітьми. Тисячі міст і сіл були зруйновані, мільйони людей загинули, відправились у заслання або вимушені були жити в окупації.

Зіткнення двох диктаторських режимів призвело до таких втрат у Другій світовій війні, що, здавалося, світ мав би назавжди змінитись. Сьогодні, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки, коли ворог, так само як і тоді, застосовує тактику випаленої землі.

Кращі сини і доньки українського народу, знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, втрачають своє життя. Ми знову захищаємось, боремось і обов’язково переможемо!

У день скорботи вшанувати пам'ять жертв війни до Обеліску Слави прийшли секретар міської ради Олена Гріх, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету міської ради Ольга Бистрицька, депутат Хмельницької обласної ради представник громадської організації «За конкретні справи» Володимир Поворозник, працівники установ та організацій.

Фото без опису

Пам’ятаємо кожного, чиє життя забрала війна.

Честь і слава живим Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь