Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Актуальне питання щодо оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки!

Дата: 25.06.2024 13:50
Кількість переглядів: 364

          Головне управління ДПС у Хмельницькій області (Городоцька ДПІ) надає інформацію з питань оподаткування  податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, щодо оподаткування будівель сільськогосподарського призначення, власниками яких є фізичні особи.

         Питання: які фізичні особи відносяться до сільськогосподарських товаровиробників з метою визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

         Відповідь: відповідно до п.п.266.1.1 п.266.1 ст.266 Податкового кодексу України ввід 02.12.2010 №2755-VI  (далі – ПКУ) платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

            Не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), віднесених до класу «Нежитлові сільськогосподарські будівлі» (код 1271) Класифікатора будівель та споруд  НК 018:2023, та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку (п.п. «ж» 266.2.2 п.266.2 ст.266 ПКУ).

            Сільськогосподарський товаровиробник – юридична особа незалежно від організаційно-правової форми або фізична особа – підприємець, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби у внутрішніх водоймах, (озерах, ставках та водосховищах) та іі переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання (п.п.14.1.235 п.14.1 ст.14 ПКУ).

            Отже, до фізичних осіб – сільськогосподарських товаровиробників, з  метою визначення об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відносять фізичних осіб – підприємців, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби у внутрішніх водоймах, (озерах, ставках та водосховищах) та іі переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання.

            Для пошуку відповідей на актуальні питання податкового законодавства платники податків можуть скористатися Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом Державної податкової служби України або ж зателефонувавши за номером телефону 0 800 501 007.

Фото без опису

                                                                    Наталія Хорошова, начальник Городоцької ДПІ

                                                                    Головного управління ДПС у Хмельницькій

                                                                    області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь