Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Культура в дії: у Городку виступили одеські музиканти

Дата: 19.07.2022 16:41
Кількість переглядів: 538

На 146-й день війни, 19 липня 2022 р., на центральній площі міста – Героїв Майдану, відбувся благодійний захід, в рамках Всеукраїнського патріотично-мистецького проєкту «Армія з народом». В проекті беруть участь кращі колективи Збройних сил України. 

Фото без опису

На фото: broth-band «Тюльпани на пероні»


У нашу громаду приїхав один із них – Оркестр Військової академії міста Одеса (військовий диригент – старший лейтенант Іван Казмірчук). Оркестр прибув за дорученням командування Військово-музичного управління Збройних Сил України. 

Фото без опису


Мета проєкту – через засоби культури і мистецтва засвідчити єдність української армії та цивільного населення, зміцнити авторитет Збройних сил України та патріотичні настрої населення міста, психологічну рівновагу як військовослужбовців, так і цивільних громадян, і тих, хто вимушено залишив свої домівки у зоні бойових дій та на окупованих територіях.

Фото без опису

На фото: співає заслужена артистка України Анна Галузінська

 Як зазначили у відділі культури, національностей, релігій та туризму: "Для глядачів звучали добре знайомі патріотичні й розважальні пісні у виконанні ведучого й соліста Олександра Нестеренка та заслуженої артистки України, солістки Анни Галузінської. Захоплювали публіку грою на духових інструментах і самі учасники оркестру, яких ведучий представив як broth-band «Тюльпани на пероні»". 

Фото без опису

На фото: запальний виступ на сузафоні


Кожен виступ оркестру супроводжувався гучними оплесками. Глядачі залюбки підспівували, й не готові були відпускати артистів після годинного концерту, навіть, коли розпочався легкий дощ. Всі присутні залишили концерт натхненними, адже саме такі акції по-справжньому надихають та підносять моральний дух. А хто проігнорував оголошення, той сильно пошкодує, бо українська пісня – це не лише душа народу. Це – його сила. Патріотичний дух, і потужна зброя. І в час російського вторгнення на українські землі пісня є невіддільною складовою Перемоги. Музичне мистецтво згуртовує, розраджує, спонукає українців до спільної боротьби, як на передовій, так і в тилу.

Фото без опису


Таким чином, жителі і гості громади стали свідком чергового концерту в умовах війни. Організовуючи подібні благодійні заходи, ми - українці, не лише зі зброєю в руках, а й на культурному фронті, наближаємо Українську перемогу! Боротьба за Незалежність України триває щодня!

Фото без опису

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 19.07 - Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

 

Читайте також на сайті:

Відновлено виїзні прийоми

Підписано меморандум про співпрацю щодо реалізації Проєкту

Прибула допомога від ООН

"Комуналка": що зроблено у червні-липні в громаді

У Городку організували телеміст із передмістям Парижа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь